VETERAN-VM 2020

VETERAN-VM 2020

SLOVAKIEN, KOŠICE

Välkommen att följa med i orienteringsgemenskapen på vår resa till WMOC i Slovakiens näst största stad Košice i augusti 2020!


Vi är mycket nöjda med vårt reseupplägg. Med direktflyg, övernattningar i Bratislava och buss till Košice så upplever vi smidigt och bekvämt hela Slovakien. Under utresans 45 mil från landets största stad och huvudstad Bratislava till näst största staden Košice åker vi längs mycket bra vägar genom de böljande nordliga delarna med Karpaterna och Tatrabergen och under återresans 34 mil från långdistansfinalen tillbaka till Bratislava kör vi genom de vackra och varierande södra delarna av landet. Från väster till öster och från nord till syd så upplever vi Slovakiens alla åtta regioner! Vi har även resealternativ för de som vill ta sig till Bratislava eller Košice på egen hand.

Vi är mycket nöjda med vårt program. Förutom alla upplevelser i Košice, Bratislava och under bussresorna så besöker vi två UNESCO världsarv med vandringar i en kalkstensgrotta och vid den imponerande slottsruinen Spišský hrad. På Tabačka Kulturfabrik samlar vi vår resegrupp under eftermiddagen och kvällen efter sprintfinalen för ett kulturprogram med slovakisk mat, dryck, musik och dans. Vår egen bankett arrangerar vi direkt på vårt Hotel Yasmin och sedan avslutar vi den sociala delen av programmet i Bratislava med en båttur på Donau med afternoon tea, musik och dans.

Vi är mycket nöjda med tävlingsarrangörens val av tävlingsområden och arenor. Man är långt framme i sin planering och med ett bra tänk för hur man ska arrangera ett WMOC så att det blir en smidig och attraktiv tävling! Terrängen och naturen runt Košice är mycket varierande och man har med omsorg valt ut högkvalitativa tävlingsområden av olika karaktär med ett extra plus för långdistansfinalen i nationalparken Slovenský kras.

Vi är mycket nöjda med våra hotell. Av största vikt för oss är att hitta förutsättningarna som gör att vi smidigt och bekvämt kan umgås i den starka orienteringsgemenskap som byggts upp genom åren i vårt stora resesällskap. Vårt 4-stjärniga Hotel Yasmin i Košice är en perfekt bas för detta och under tävlingsveckan så disponerar vi hela hotellet med restauranger och mycket bra utrymmen för att umgås både inomhus och ute i den lummiga trädgården. Vi bor direkt i kanten på Gamla Stan och med bästa möjliga läge för alla sprintarrangemangen med 700 meter till provloppskartan, 1400 meter till sprintkvalet och ganska exakt 630 meter att gå till arenan för sprintfinalen! Även i Bratislava bor vi på högklassiga 4-stjärniga hotell i direkt anslutning till Gamla Stan och alla sevärdheter. 

Copyright @ All Rights Reserved