Veteran-VM 2018 - Danmark

VETERAN-VM 2018

DANMARK

RESEINBJUDAN TILL

VETERAN-VM I DANMARK 2018

Välkommen att den 6-13:e juli 2018 följa med på vår resa till Köpenhamn och Själland och till Veteran-VM i orientering. Vi ser fram emot att få visa upp det bästa i vårt närområde med högsta kvalité på hotell och utflykter.

 

Intresset är stort för en gemensam resa till WMOC även denna gång fast tävlingen nästan ordnas på hemmaplan. För att nå ut med informationen tidigt har vi valt att endast gå ut med denna reseinbjudan på vår hemsida varför vi är tacksamma om ni informerar de av era klubbkompisar och resekamrater som saknar internet.

 

Tävlingarna och våra resor har blivit till en årlig mötesplats att komma samman på för att tävla och för att umgås med alla gamla och nyvunna orienteringsvänner och vi har i Rungsted på Själlands ostkust hittat de bästa förutsättningarna för detta.

HOTELL

Mellan hav och bokskog ligger vårt hotell Rungstedgaard. Här med underbar omgivning och med närhet till tävlingar och sevärdheter bor vi granne med Karen Blixens hem, har badstranden precis på andra sidan den berömda Strandvejen och här har vi Rungsted Havn som med sina 10 restauranger på rad längs kajkanten är en favoritplats för seglare och andra besökare. Ja här har vi de bästa förutsättningarna för vårt resesällskap.

 

Bufféfrukost är inkluderad i priset och denna äter vi i Rungstedgaards trevliga hotellrestaurang som håller hög klass. För övriga måltider i Rungsted så tar vi oss över till någon av hamnens restauranger eller till Rungsted Kro med genuina danska maträtter.

 

Hotellet håller 4-stjärnig nivå på allt utom standardrummen som vi definierar som 3-stjärniga. Vi erbjuder tre olika rumskategorier där grundpriset gäller för standardrum om 19 kvm med en säng om 140 cm (rumskategori A -> fullbokad). Mot ett tillägg om 400:- per person finns standardrum med en säng om 160 eller 180 cm (rumskategori B -> fullbokad) och mot 2100:- i tillägg per person har vi tillgång till ett antal superiorrum vilka är större och med två separata sängar och i de flesta fall även med egen balkong (rumskategori C). Vi kan också erbjuda ett begränsat antal enkelrum mot en tilläggskostnad men vi vill poängtera att vi har en stor vana av att pussla ihop individuella resenärer med lämplig rumskamrat.

 

Vi tycker att hotellet är det bästa som finns att uppbringa för vår grupp på Nordsjälland och Rungstedgaard har stora gemensamma utrymmen för att umgås på och den stora trädgården är magnifik liksom den öppna parken vid Karen Blixens hem.

UTFLYKTER

Förutsättningarna för utflyktsprogrammet är extra bra den här gången. Köpenhamn och Själland har flera varierande attraktioner som vi smidigt hinner med att besöka under tävlingsdagarna. Ja faktiskt så kommer vi att kunna ordna ett än bättre program än vanligt. Med Köpenhamn och Själland inom cykelavstånd hemifrån så har vi inte bara den historiska kunskapen om HC Andersen, Karen Blixen, Louisiana och Hamlets Kronoborg, utan vi har även bra koll på Köpenhamns mest spännande kvarter, roligaste pubar och Själlands bästa attraktioner. Under vintern och våren kommer vi att genom regelbundna utskick inspirera och förbereda våra resenärer inför resan.

TÄVLINGARNA

Nytt från och med WMOC2018 är att tävlingen nu även kommer att omfatta medeldistans. Antalet tävlingsdagar och vilodagar blir fortfarande detsamma som tidigare år men istället för två kvaltävlingar inför långdistansfinalen så ordnas nu bara ett gemensamt kval för de båda skogsdistanserna och sedan då final i både medel och långdistans. Tävlingsklasserna i Veteran-VM är med 5-årsintervaller från HD35- upp till och med HD100-.

 

Under vår ankomstdag fredagen den 6:e juli arrangeras sprintprovlopp och invigning följt av lördag sprintkval och söndag sprintfinal med prisutdelning. Sprintfinalen arrangeras mitt i Köpenhamn på ön Slotsholmen vid slottet Christiansborg som tidigare var kungligt slott och som idag inrymmer det danska parlamentet. Därefter följer måndag och tisdag med provlopp och kval till skogsdistanserna, onsdag medeldistansfinal, torsdag vilodag med provlopp inför långdistansfinalen och som avslutning fredagen den 13:e juli långdistansfinal med prisutdelning innan vi under eftermiddagen påbörjar vår hemresa.

 

Samtliga tävlingar och provlopp arrangeras inom 45 km från vårt boende i Rungsted, vilket gör att detta blir ett Veteran-VM med korta körsträckor och med mycket tid för våra utflykter.

 

För mer tävlingsinformation, se arrangörens egen hemsida: www.wmoc2018.dk

ALLMÄN INFORMATION:

ANSLUTNINGSRESOR

Med nedanstående alternativ är man med på hela Veteran-VM 2018 med alltifrån det inledande sprintprovloppet fram till den avslutande prisutdelningen efter långdistansfinalen.

 

Buss

Vi har egna anslutningsbussar inkluderade i grundpriset med avresa från Göteborg (eventuellt med anslutning från Jönköping) och Karlshamn samt andra orter närmare Köpenhamn. Avresan är under förmiddagen den 6/7 (provloppsdagen) och med återkomst till samma orter på kvällen den 13/7 (långfinaldagen).

 

För de som önskar kombinera med Havs-OL i Karlshamn den 4-5/7 och/eller Österlens 3-dagars vid Andrarum den 16-18/7 (och för andra som önskar ansluta till Skåne med egen bil) så hjälper vi till att ordna parkering och anslutningsbuss.

 

Tåg och flyg

Tåg eller flyg är smidiga transportalternativ till och från Köpenhamn där vi hämtar upp med våra bussar på järnvägsstationen och Kastrups flygplats.

 

Från Göteborg finns två tågavgångar i timmen under dagtid och med 3½ timmes restid enkel sträcka. Från Stockholm med en avgång i timmen tar det endast lite över 5 timmar, vilket gör att man kan åka tåg från och till dessa båda destinationer utan att behöva lägga på extra övernattningar. Biljetter är ännu inte bokningsbara men genom att vara tidigt ute kan man hitta resor för 200-350:- enkel sträcka.

 

Ett snabbt och smidigt alternativ från Stockholm är att flyga till Köpenhamn där exempelvis Norwegian erbjuder flyg med avresa från Arlanda 6/7 kl 11.40-12.50 och återresa från Kastrup den 13/7 kl 19.00-21.00 för 1170:- tur och retur (dagspris 25/8).

VAD INGÅR?

Grundpris: 9 500 SEK

 

I grundpriset ingår:

 • Busstransporter samt bro-, båt- och vägavgifter vid allt vårt program den 6-13 juli
 • Bufféfrukost på Rungstedgaard Hotel den 7-13 juli
 • Del i dubbelrum rumskategori A (se under rubriken Hotell. Fullbokad)
 • Reseledning
 • Svensk moms

 

Tilläggskostnader (per person):

 • Del i dubbelrum rumskategori B kostar totalt 400:- extra (fullbokad)
 • Del i dubbelrum rumskategori C kostar 2100:- extra
 • Tävlingsavgiften vid anmälan via oss senast den 28/3 2018 är 1490:- för deltagande i både sprint och skogsdistanserna (medel och lång), enbart till sprint 1190:- och för anmälan till enbart skogsdistanserna 1290:-

RESEVILLKOR

 • DELTAGARANTALET på den här resan är begränsat. Vår TURORDNINGSPOLICY innebär att din anmälan registreras hos oss den dag bokningsavgiften inbetalas och detta datum är helt avgörande vid fördelning av platser.

 

 • ALLA PRISUPPGIFTER ÄR I SVENSKA KRONOR (SEK) och satta med utgångspunkt från de priser och valutakurser som gällde den 25/8 2017. Program och priser är med reservation för ändringar utanför vår kontroll efter detta datum.

 

 • ANMÄLAN skall göras via vår hemsida där du själv fyller i dina uppgifter på anmälningsformuläret under rubriken ”Anmälan” (klicka här för att gå dit). Bevaka att du inom 3 dagar får ett e-mail med bekräftelse på att vi mottagit din beställning.

 

 • Vid anmälan inbetalas en BOKNINGSAVGIFT om 2500:- till Per Nordahl AB:s bankgiro 761 - 1882 och samtidigt inbetalas även avgiften för tävlingsanmälan (se under Tilläggskostnader). Bevaka att du inom 3 dagar från det att betalningen har registrerats får ett e-mail med bekräftelse på att vi mottagit denna.

 

 • UTLÄNDSKA DELTAGARE betalar till vårt IBAN-nummer: SE19 8000 0821 4994 4591 5169, BIC-adress: SWEDSESS, Bank: SWEDBANK, Ängelholm.

 

 • SLUTBETALNINGEN skall göras mot faktura senast den 21/5 2018.

 

 • AVBESTÄLLNINGSSKYDD har flera idag via ett reseskydd i sin hemförsäkring. Observera att traditionella hemförsäkringar vanligtvis inte täcker kostnader vid avbokning på grund av sjukdom som uppstår före avresan, oftast måste det tecknas ett speciellt resetillägg för att få ersättning vid den typen av avbokning.

 

 • RESEGARANTI finns tecknad hos Kammarkollegiet i enlighet med Resegarantilagen.

 

Välkommen med din anmälan!

Copyright @ All Rights Reserved