HISTORIA

ARRANGÖR AV RESOR

SEDAN 1984

Sedan företaget startades 1984 har vi arrangerat gruppresor för orienterare och andra grupper med speciella önskemål i Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien och Sydamerika. Med utgångspunkt från vårt kontor i Ängelholm har företaget under åren vuxit fram till den position vi har idag som Sveriges största arrangör av orienteringsresor.


Träningsresorna till Bordeaux i Frankrike blev den första riktiga skjutsen in i resebranschen. Mer eller mindre alla elitorienterare var där under början av 80-talet och över en natt gick verksamheten från ett litet kul hobbyprojekt till en omfattning som krävde en helt annan planering och organisation, och inte minst en företagsform. Under de första åren drevs verksamheten i handelsbolag och i enskild firma för att 1984 övergå i Per Nordahl AB.


För resor till veterantävlingar som varit vårt signum de senaste 35 åren så ordnade vi vår första resa redan till Veteran-VM i Toronto 1985. Det känns extra kul att ha varit med redan vid det första tillfället en sådan här specialtävling arrangerades och detta långt innan veterantävlingarna fick dagens status. Sedan dess har det blivit 31 resor till Veteran-VM som  sammanlagt inneburit över 10.000 orienteringsresenärer.