VÅRA RESOR

VETERAN-VM I

ORIENTERING 2024

Välkommen med i gemenskapen på vår jubileumsresa!


Vi är mycket nöjda med våra hotell. Vi bor på Åbos två bästa hotell mitt i stadens hjärta och med perfekt läge för alla sprinttävlingar, sevärdheter, restauranger och hela vårt sociala program. Radisson Blu Marina Palace har stora gemensamma ytor och med vackert läge längs Aura å och den populära strandpromenaden. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone är ett elegant boutiquehotell som nyligen totalrenoverats och som för tre år sedan utsågs till Finlands bästa hotell.


Vi är mycket nöjda med vårt program. Förutom att vi i Åbo har det mesta av det bästa samlat på en liten, koncentrerad yta intill våra hotell så är anrika Koulu inbokad för vår sociala aktivitet efter sprintfinalen och banketten efter medeldistansfinalen genomför vi i Åbos mest praktfulla festlokal. För att lära känna Finlands äldsta stad på bästa sätt så inkluderar vi guidade rundturer med svensktalande proffsguider (och dansktalande för våra danska resenärer). Läs mer om detta och vårt övriga program på de kommande sidorna.


Vi är mycket nöjda med våra olika resealternativ. Möjlighet finns att resa med båt, flyg eller att ansluta på egen hand. Vi kryssar med Östersjöns modernaste fartyg Viking Glory på utresan och med systerskeppet Viking Grace under återresan och båda har perfekta avgångs- och ankomsttider för vårt program. Våra direktflyg är med Finnair på mycket bra avgångstider från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. För de som önskar finns även möjligheten att på egen hand ansluta till resegruppen i Åbo.


WMOC2024 arrangeras den 2–9 augusti och detta är en tävling där alla kan delta oavsett ambitionsnivå och vårt program är även mycket väl anpassat för alla medresenärer som inte springer. Till och från tävlingar och provlopp har vi som vanligt en omfattande busslogistik där våra reseledare guidar i våra moderna turistbussar. I Åbo firar vi 40-årsjubileum sedan starten 1984 och till WMOC2024 ordnar vi vår 32:e resa till Veteran-VM i orientering.